Het platform voor onderzoek over Brussel

Het platform voor onderzoek over Brussel

Het platform voor onderzoek over Brussel

Het platform voor onderzoek over Brussel

Het platform voor onderzoek over Brussel

Nieuws

 15/11/17

Call BSI “Dag van de jonge onderzoekers” – 6 maart 2018

Het Brussels Studies Institute heeft tot doel onderzoek over Brussel te bevorderen en daarbij uitwisselingen tussen onderzoekers van verschillende universiteiten en uiteenlopende disciplines te faciliteren. In dat kader wordt in het voorjaar van 2018 een onderzoeksdag georganiseerd voor jonge onderzoekers en doctorandi (open voor iedereen, ongeacht de instelling van herkomst of de discipline waarin gewerkt wordt) die over Brussel werken. Die « BSI-dag van de jonge onderzoeker » zal doorgaan op dinsdag 6 maart 2018 op de Université Libre de Bruxelles (Solbosch-campus).

 

Deze onderzoeksdag zal doctorandi en jonge onderzoekers die over Brussel werken de unieke kans geven om hun methodologie, het kader van hun onderzoek, en - indien die er al zijn - de eerste onderzoeksresultaten voor te leggen aan een publiek van experten en academici die uitgenodigd worden door het BSI. Zo krijg je als onderzoeker feedback van ervaren Brussel-onderzoekers (uit andere disciplines) en kom je in contact met collega’s uit dezelfde en andere disciplines die werken over Brussel.

 

We nodigen jonge onderzoekers en doctorandi die over een Brussels thema werken en die een wetenschappelijke feedback op hun werk wensen uit om zich kandidaat te stellen bij het BSI (info@bsi.brussels) voor 15 december 2017.

Dat kan je doen door de volgende gegevens door te geven: algemene biografische gegevens (naam, voornaam, discipline, promotor en universiteit), de titel en een korte samenvatting van het onderwerp van je onderzoek (max. 1 pagina).

 

Opgepast: het aantal beschikbare plaatsen voor presentaties is beperkt. Het BSI zal contact opnemen met de deelnemers eens het exacte programma van de dag vaststaat.

 

We kijken er alvast naar uit meer te weten te komen over uw lopend onderzoek,

 

Het Brussels Studies Institute-team

 

In de kijker

 

Meer informatie : zie "news"

Opgericht door

  

Gesteund door

Postal Address: Visiting Address:
ULB CP 129/04 Avenue Depage 1
Av. F.D. Roosevelt 50 B-1000 Brussels
B-1050 Brussels  
slessurb.isb@ofni